Media item
Koks van haringloggers volgen cursus huishoudschool
closeLicense
Creative Commons - Naamsvermelding-Gelijk delen
Het is toegestaan om dit werk vrij te kopiëren, te verspreiden, door te geven, en op- en uit te voeren, zolang bij elk gebruik de naam van de auteur of licentiegever vermeld wordt. Het verspreiden en openbaar maken van afgeleide werken van dit werk is toegestaan onder voorwaarde dat het afgeleide werk onder dezelfde licentie vrijgeven of openbaar gemaakt wordt als het oorspronkelijke werk.
closeDownload
- MP4 (320x240, sd 10.3 MB): 14/14802.14792.WEEKNUMMER552-HRE0000CF24.mp4
- OGV (320x240, sd 4.5 MB): 14/14796.14792.WEEKNUMMER552-HRE0000CF24.ogv
- OGV (352x288, hd 9.9 MB): 14/14799.14792.WEEKNUMMER552-HRE0000CF24.ogv
- MPG (352x288, source 11.5 MB): 14/14792.WEEKNUMMER552-HRE0000CF24.mpg
Weeknummer 55-21
Bioscoopjournaals waarin Nederlandse onderwerpen van een bepaalde week worden gepresenteerd.
Aan boord van een haringlogger zijn vissers aan het werk. Na het werk serveert de scheepskok de mannen bruine bonen. Dit voedsel wordt niet geapprecieerd. Scheepskoks van haringloggers krijgen in een praktijklokaal van een huishoudschool in Den Haag instructie van een lerares. Ze leren hoe aan boord, op grond van de modernste inzichten tav gezonde voeding, gevarieerde maaltijden te bereiden ipv altijd maar bruine bonen op te dienen. De mannen leren brood bakken en verse soep maken.
- Creator:
- Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
- Publication date:
- 17 พฤษภาคม 1955
- Length:
- 01:07
- Type:
- video
- Original format:
- Film
- User:
- Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid